Icon bars
Članek
NERAZISKANE ZGODBE 3. del
Objavljeno Jul 07, 2016

NERAZISKANE ZGODBE

3. del

V drugi polovici leta 2007 je Civilno združenje za pravičnost, napredek in nadzor iz Lesc (CZPNN) dejansko začelo svojo omejeno akcijo ugotavljanja nepravilnostri v slovenskem pravosodju, ki so jih potencirala pisanja civilbne iniciative ROKOPIS. Za to je CZPNN  preko svojih štajerskih aktivistov društva zaprosili civilno iniciativo ROKOPIS za več podatkov in listin ter dokumnetov, ki so bili podlaga za take informacije te civilne inicijative. Na to smo smo od civilne iniciative po pošti prejeli novo še tretje pismo, ki se je dobesedno glasilo - citat: 

"Civilna iniciativa - ROKOPIS

Diplomanti in študenti prava v Mariboru smo ustanovili civilno iniciativo ROKOPIS. Ime je posvečeno slovenskemu skorumpiranemu komunističnemu pravosodju.

Hvala prijatelji iz CZPNN.

Anonimka o pravoosdnih izpitih je bila poslana dne 1.12.2007 vsem državnim organom in medijem. Nato še fakultetam, raznim združenjem in posameznikom. Skupaj na 300 naslovov. 

Zadevo raziskuje (prikriva) tudi mariborsko tožilstvo.

V zvezi vaše akcije o pravoosdnih izpitih nas prosim obveščajte.

Naš kontakt: - priloga

Prosimo za zaupnost.

Lepo pozdravljeni."

Člani CZPNN so s tem odgovorom civilne iniciative ROKOPIS bili še posebej šokirani. Do včeraj visok ugled slovenskega pravosodja se je začel "topiti kot kup snega." Menili smo, da se v slovenskem pravosodju dogaja nemorala in take nepravilnosti, ki bi utegnile škodvati madi sloveski državi, za to smo še naprej ukrepali. Posebej je bilo za CZPNN moteče to, da je civilna iniciativa ROKOPIS v tem tretjem pismu zapisala stavek, ki se glasi: "Zadevo raziskuje (prikriva) tudi mariborsko tožilstvo.

Več o tem v nadaljevanju neraziskanih zgodb št. 4.