Icon bars
Članek
NERAZISKANE ZGODBE 2. del
Objavljeno Jul 07, 2016

NERAZISKANE ZGODBE

2. del

Civilno združenje za pravičnost, napredek in nadzor iz Lesc (CZPNN) je v prvem delu o neraziskanih zgodbah pisalo o vsebini letaka, ki ga je prejelo iz štajerske regije od skupine ljudi, ki so se takrat deklarirali kot študenti in diplomanti Mariborske pravne fakultete, ki naj bi bili združeni v takoimenovano civilno inicijativo ROKOPIS. Po prejemu letaka je CZPNN prejelo še eno nadvse zanimivo pismo v obliki obvestila javnosti - ovadba z dne 01.02.2008, ki se dobesedno glasi - citat:

"Civilna iniciativa - ROKOPIS

Obvestilo javnosti - ovadba

Diplomanti in študenti prava v Mariboru smo ustanovili civilno iniciativo ROKOPIS. Ime je posvečeno slovenskemu skorumpirabnemu komunističnemu pravosodju.

Šokirani smo dne 28.2.08. prebrali v Večeru na 20. strani kajo je skorumpiranec podpredsednik Višjega sodišča v Mariboru sodnik Branko Reisman besedičil o poštenem pravoaodju. Zavajal je javnost in govoril neresnico. Resnica je ta da so višji sodniki brez lastnega rokopisa na svoji pravosodni izpitni nalogi in nestrokovno. Rešene zadeve na višjem sodišču pa so plod nestrokovnega dela - štemplanja skorumpiranih pravosodnih sodb.

Lukenda je povzročil najvišjo stopnjo sramote slovenskega pravosodja, ko podpisani in nestrokovni sodniki odločajo in delijo pravico, višji sodniki, pa jim prikimavajo brez vsebinskega obravnavanja pritožb, da bi le imeli ugodno statististiko rešenih zadev.

Iz tega razloga zoper sodnika Branka Reismana podajamo ovadbo ker je izpisal pravosodno izpitno nalogo svoji ljubici Senadi Baltič. Problem je v tem, da Baltičeva v času pravosodnega izpita sploh ni obvladala slovenskega jezika in je govorila in pisala le srbohrvaški jezik., njena pravosodna laloga pa je brezgibna v slovenščini in seveda v rokopisu Branka Reismana.

Zbogom goljuf za vekomaj, če boš pa ostal sodnik, zbogom Slovenija za vekomaj. 

Mi mladi pravniki z uničenim življenjem, ki nikoli ne bomo dobili možnosti za opravljanje pravosodnega izpita in ki čakamo do 10 let na ta smrdljivi izpit, pozivamo Branka Reismana naj odstopi kot sodnik in se javno skesa. Posebej naj se skesa ker je znan kot slinavi lovec na pripravnice, ki se ne more upreti ženskim oblinam.

Civilna inicijativa bo sesula slovensko komunistično pravosodje.

Pozivamo vsakega prejemnika tega pisma naj ga razmnoži in pošlje naprej vsaj 10 kom., ter vsaj 2 v tujino. 

Maribor. 1.2.2008."

Ni kaj, težke besede na račun slovenskega pravosodja in v njemu funkcionarja sodnika Branka Reismana, ki jih je to pravosodje "požrlo", ne da bi o tem problemu za javnost zinilo eno samo besedo in javnosti pojasnilo v čem je pravzaprav problem, ko gre za pisne naloge pisnega dela pravosodnega izpita.