NERAZISKANE ZGODBE 1. del
Društvo CZPNN
Brežice, moje mesto

Četrtek, 30. junij 2016 ob 01:27

NERAZISKANE ZGODBE

(1 del)

Daljnega lata 2007 je takrat mlado komaj ustanovljeno slovensko društvo Civilno združenje za pravičnost, napredek in nadzor iz Lesc, na svoj sedež prejelo alarmantno obvestilo za javnost, ki naj bi ga v obliki letaka izdelala CIVILNA INICIATIVA ROKOPIS iz Štajerje regije. To obvestilo za javnost deloma objavljamo v tem prispevku kot prvi del. Druge dele pa bomo objavljali v nadaljevanju.

Resnici na ljubo, nas je obvestilo za javnost dodobra pretreslo zlasti za to, ker so se mnogi očitki navedeni v njemu »ujeli« v delu slovenskega inkriminiranega pravosodja tako, da se ne more zanikati vsa nesreča slovenskega naroda, za katero je odgovorno slovensko pravosodje, ki ni vredno, da kot tako obstaja.   

Iz obvestila za javnost se da sklepati, da naj bi takratni diplomanti in študenti prava v Mariboru ustanovili tako imenovano Civilno iniciativo Rokopis. Ime te civilne iniciative pa naj bi bilo posvečeno slovenskemu skorumpiranemu komunističnemu pravosodju. Iz vsebine obvestila za javnost, pa se da sumiti, da naj se poloviva sodnikov, tožilcev in odvetnikov (…notarjev in državnih pravobranilcev op. avtorja), nebi moglo izkazati s svojim rokopisom pri pisanju  pisne naloge na pisnem delu pravosodnega izpita. To naj bi z drugimi besedami pomenilo, da naj bi jim pisno nalogo pisali drugi, ali pa naj bi že v naprej izdelano pisno nalogo prepisali in jo podtaknili kot svojo (tekoči in gladki rokopis), kar naj na pravosodnem izpitu nebi bilo dovoljeno. Iz nadaljnje vsebine obvestila za javnost pa izhaja še, da naj večina višjih sodnikov v Višjem sodišču v Mariboru nebi imelo na »svoji pisni nalogi« pisnega dela pravosodnega izpita lastnega rokopisa. Naj svojega lastnega rokopisa »na svoji pisni nalogi« nebi imela niti predsednica LDS Katarina KRESAL, ker naj bi ji pisno nalogo napisal širokousti ljubljanski odvetnik.

Tudi Miha KOZINC naj nebi na »svoji pisni nalogi« imel a lastnega rokopisa.

V Mariboru naj nebi na »svoji pisni nalogi« pisnega dela pravosodnega izpira svojega rokopisa predsednica Okrajnega sodišča v Mariboru Maja PAVČEK, tudi naj ga nebi imela niti predsednica Okrožnega sodišča v Mariboru Alenka ZADRAVEC. Višji sodnik Branko REISMAN naj bi za druge kandidate izpisal več kot 15 pisnih nalog. Anka ZADRAVEC naj bi za druge izpisala več kot 10 pisnih nalog. Višja sodnica Leonida JERMAN in Marko LEŠNIK naj bi za druge izpisala več pisnih nalog pisnega dela pravosodnega izpita. Predsednik Višjega sodišča v Mariboru Boris ŠTAMPAR, pa naj bi pisno nalogo izpisal sodnici Danici ŠANTL-FEGUŠ. Okrožni sodnik ZEILHOFER, naj bi izpisal pisno nalogo svoji ženi, ki naj bi bila sodnica na sodišču na Ptuju. Višji sodniki PLIBERŠEK, DEBEVC, KARAKAŠ, SKORPIK, naj bi na »svoji pisni nalogi« imeli isti izpitni rokopis. Okrožni sodnik ROT, ŠOŠTERIČ, SREDNIK, PLEVČAK, GRMOVŠEK in MLAKAR naj bi na »svojih pisnih nalogah« imeli tuj izpitni rokopis. Okrajni sodniki NOVČAN, KAŠE, PREMZL, VAJDIČ, NOVAK, ŽIGART in ROMIH, naj bi imeli tuj izpitni rokopis.

Naj bi vrli mariborski notarji, odvetniki in tožilcu imeli tuje rokopise.

Sodniki Delovnega sodišča v Mariboru naj bi bili brez lastnoročnih izpitnih rokopisov, predsednik Stanko OMERZU, pa naj nebi imel svojega rokopisa, njegov rokopis, pa naj bi imela njegova soproga sodnica VIHORKA. Sodniki DONKO, KMETEC in PUCKO, pa naj imeli isti rokopis. Sodnik MERS, pa naj bi imel kar 7 rokopisov.

Mladi Mariborski pravniki naj bi takrat v istem obvestilu za javnost ugotavljali, da naj bi imeli uničeno življenje in da naj nikoli ne bodo dobili možnosti za opravljanje pravosodnega izpita  ter, da naj bi na ta smrdljivi izpit čakali celo 10 let. Nadalje so navajali, da si naj zaradi takega nereda ne morejo ustvariti kariere.

V nadaljevanju naj bi mladi pravniki takrat pozivali k odstopu vseh tistih, ki naj na »svojih pisnih nalogah« nebi imeli lastnega izpitnega rokopisa ali, ki naj bi izpitno nalogo prepisovali od drugih, da odstopijo.  

Takrat naj bi mladi pravniki zagotavljali, da naj bi vsem bilo znano, da naj bi slovensko komunistično pravosodje ponarejalo pravosodni izpit, najbolj pa naj bi se to dogajalo v obdobju od leta 1981 do 1998 (90% goljufov), pozneje pa naj bi se ta procent ustalil na 30 %.

Mladi pravniki naj bi v svoje obvestilu za javnost (letaku) iz leta 2007 navajali dejstvo, da naj bi mladi pravniki v tistem času prišli le s podkupovanjem. V tistem času naj bi bila za vrstni red pri mariborskih odvetnikih za sklenitev delovnega razmerja za odvetniškega pripravnika kar 20.000,00 EUR, da naj bi se prišlo do pravosodnega 5 let prej.

Mladi pravniki naj bi se v svojem letaku spraševali:

»Kje naj vzamejo ta denar ?

Mladi pravniki naj bi v svojem obvestilu za javnost opozarjalo, da naj bi jih na pravosodnem izpitu čakali ISPRAŠEVALCI MARKSISTI, ki naj nebi imeli pojma o pravu i ki naj bi diplome dobili v Kumrovcu, ki naj bi jih terorizirali s teorijo o kateri naj se jim niti sanjalo nebi, da naj bi se morali NAPIFLATI tone knjig  in najmanjših pravilnikov, ki naj jih nikoli nebi potrebovali.

Mladi pravniki naj bi v svojem obvestilu izrazili tudi svoje zahteve kot so - citat:

 1. Zahtevamo, da se PIFLERSKI teoretični del pravosodnega izpita ukine.
 2. Zahtevamo, da se uveljavi praktična naloga z zagovorom.
 3. Zahtevamo, da IZPRAŠEVALCI opravijo določen  izpit.
 4. Zahtevamo, uveljavitev odvetniškega stažiranja poleg sodnega.
 5. Zahtevamo, da se vsakemu kandidatu omogoči prost dostop do 6 mesečnega stažiranja na sodišču, po 2 letih od prijave in nato prost dostop do pravosodnega izpita.
 6. Zahtevamo, da je vsak odvetnik dolžan enemu kandidatu na leto nuditi stažiranje, če jim je država visoko tarifo naj na tak način vrnejo državi uslugo ?
 7. Zahtevamo internetsko objavo sojenj.
 8. Zahtevamo revizije skorumpiranih sojenj.
 9. Zahtevamo, da se rodbinsko cehovstvo pri stažiranju in pri pravosodnem izpitu odpravi.
 10. Zahtevamo od predsednika vlade naj nemudoma zahteva in uveljavi od vseh sodnikov, odvetnikov in tožilcev, notarjev in državnih pravobranilcev  in ostalih s pravosodnim izpitom naj pod zaprisego pred Državnim zborom Republike Slovenije podajo izjavo o tem ali so goljufali na pravosodnem izpitu in ali se v njihovi kartoteki nahaja njihov rokopis in ali je resničen.
 11. Zahtevamo od ministra za pravosodje, da naj nemudoma suspendira predsednike Okrajnega, Okrožnega, Delovnega in Višjega sodišča v Mariboru.
 12. Zahtevamo od ministra za pravosodje, da se izvede preiskava rokopisov na pisnih nalogah, pisnega dela pravosodnega izpita.
 13. Zahtevamo, da se na internetu objavijo vsi rokopisi pisnih nalog pisnega dela pravosodnega izpita vseh slovenskih notarjev, odvetnikov, državnih tožilcev, sodnikov in državnih pravobranilcev.
 14. Zahtevamo, da se opravijo tajne ankete o izpitih med poštenimi pravosodnimi delavci (funkcionarji), ki so na pisnem delu pravosodnega izpita pošteno izpisali svojo pisno nalogo.
 15. Pozivamo predsednika Republike Slovenije naj zahteva in uveljavi preiskavo o masovnih goljufijah na pravosodnih izpitih.
 16. Pozivamo slovenske novinarje, da se ne ustrašijo maščevalnega komunističnega pravosodja in naj zadevo raziščejo.
 17. Civilna iniciativa bo v kratkem izdala natančne sezname pravosodnih goljufov, tudi za druga mesta v Republiki Sloveniji.
 18. Civilna iniciativa bo sesula slovensko komunistično pravosodje.
 19. Pozivamo vsakega prejemnika tega pisma naj ga skopira ali razmnoži in naprej pošlje 10 komadov, ter vsaj dva v tujino.

V nadaljevanju obvestila za javnost naj bi mladi pravniki v svoji kritiki slovenskega pravosodja navajali sledeče – citat:

-          slovensko komunistično pravosodje je gnilo,

-          skoraj vsi sodni postopki so skorumpirani,

-          beremo obrazložitve sodb in nam gre na bruhanje,

-          za uspeh na sodišču je pogoj najeti dragega skorumpiranega odvetnika, ki je sodniški kolega, sorodnik, sošolec, prijatelj…..

-          mariborski sodniki v svojih predalih hranijo in strankam delijo odvetniške vizitke,

-          Ali veste kako nepošteno sojenje uniči življenje poštenega državljana ?

-          Ali veste koliko je v Sloveniji bilo samomorov zaradi sodniških prevar ?

Nadaljevanje z naslovom:

»VERODOSTOJNOSTI SLOVENSKIH SODNIKOV V GORENJSKI REGIJI.«

Zadnje objave

Tue, 14. Jan 2020 at 17:27

978 ogledov

ODHOD VELIKEGA BORCA
https://www.iusinfo.si/medijsko-sredisce/kolumne/255873

Sun, 8. Sep 2019 at 22:56

1233 ogledov

KONČNO USTAVNA PRITOŽBA
Po skoraj treh letih zavlačevanja, se je Slovensko Vrhovno sodišče le skilavilo in s svojo "Sodbo v imenu ljudstva" z dne: 04.04.2019 opravilna št. I Ips 39962/2011 (V K 39962/2011) odločilo o moji zahtevi za varstvo zakonitosti z dne 16.02.2017. Ker je odločitev Vrhovnega sodišča Republike Slovenije bila zame negativna, so zato nastali pogoji, ki mi dovoljujejejo vložitev ustavne pritožbe pri Ustavnem sodišču Republike Slovenije, ki bo vložena v roku, to je najpozneje dne 23.10.2019, s čemer se bo utrdila nadaljnja pot za pritožbo, ki bo (če bo to potrebno) vložena pri Evropskem sodišču za človekove pravice v Strazburgu.  CZPNN

Sat, 10. Mar 2018 at 23:36

2213 ogledov

NEVERJETEN MAFIJSKI OBRAČUN MED SLOVENSKIMI SODNIKI
Na sedež društva CZPNN smo prejeli dokaj zanimivo pismo nekega gospoda, ki se v svoji vsebini glasi: I. Iz zanesljivih virov sem prejel  informacijo, da kranjska sodnica Marjeta Dvornik prijateljuje in hodi na kavo z znanim kriminalcem Dinom Lalićem, ki je bil večkrat že zaprt. To je menda znano tudi NPU. Prav ona je bila tista, ki je oprostila roparja na poštarja, čeprav je bil dobljen pri dejanju. Sodba je bila kasneje razveljavljena, krivdo pa je valila na policijo in tožilstvo. Prav ona je tudi zavrnila izročitev za tistega ruskega tajkuna, ki je bil kasneje dejansko tudi spuščen in ki ga kljub sodni  odredbi niso izročili Nemčiji, kot je bilo zahtevano. Pri njej je tudi zastarala zadeva proti močnemu nemškemu podjetniku in še kaj…….   II. Povem Vam še še, da Kranjsko  sodišče veselo krši tudi delovno pravno zakonodajo. Višje delovno in socialno sodišče je namreč že konec leta 2015 sprejelo stališče, da sodniku na ustavno zakonit način preneha službeno razmerje šele z vročitvijo obrazložene odločbe sodnega sveta, ne pa že z dnem odločitve oz. potrditve ocene na seji sodnega sveta, torej za nazaj. To v primeru mojega brata, da mu je službeno razmerje prenehalo še predno je bila odločba pravnomočna in izvršljiva, sa ga je  odjavilo iz vseh zavarovanj, torej toliko prej, še pred  vročitvijo obrazložene sodne odločbe, zoper katero je bilo šele možno vložiti pravno sredstvo. Posledično to pomeni, da mu protipravno niso izplačali zaostale plače in tudi ne zakonite odpravnine, glede nato, da sem se v nadaljuvanju  dejansko upokojil. Nezakonito stanje je kranjsko sodišče  vleklo kar naprej, čeprav je bilo jasno stališče Višjega sodišča že predhodno  znamo. S tem v zvezi bo v teh dneh podan zahtevek na kranjsko sodišče po izplačilu zaostale plače in odpravnine, vključno z zakonitimi zamudnimi obrestmi. Me zanima, če bodo vztrajali na nezakoniti kršitvi, saj je slednje prekršek. V tem primeru jim seveda sledi tožba na delovno sodišče, kjer jim bodo nastali še dodatni stroški. Ki seveda ne gredo neposredno iz njihovega žepa. Vidiš, če moj brat nebi bil pravnik in zadeve ne bi našel in preštudiral, bi se mirno izmaknili obveznosti. Žalostno je to, da  je sodišče prvo, ki mora spoštovati zakonodajo in bi moralo tako ugotovljeno nezakonitost odpraviti že po uradni dolžnosti. Sicer pa je zadeva glede prenehanja sodniške funkcije že na evropskem sodišču - to je prvi primer, da sodnik toži Slovenijo. Druga zadeva, zaradi kršitve ustavnih pravic pa bo tudi kmalu vložena. Še to: Špela Koleta je ena od kandidatk za višjo sodnico v  Višjem sodišču v Ljubljani, prav tako Marjeta Dvornik. Sliši se, da naj menda nimata možnosti za napredovanje ker naj bi to mesto bilo rezervirano za za  Srečka Škerbeca. Res so pokvarjeni, zato so se znebili mojega brata, ker je bil preveč suveren in ni tulil v njihov rog. Nekaj bo že dosegel v kratkem, končni epilog pa na evropskem sodišču. Žal krivci ne bodo odgovarjali.

Wed, 10. Jan 2018 at 20:28

2068 ogledov

NEZNOSNA DVOLIČNOST SLOVENSKE POLITIKE KI BREZ DVOMA VODI K PROPADU SLOVENIJE
Sovenska politika je tako nevarno dvolična, da je zelo nevarno, da za seboj v propad ne potegne slovensle države. To je uspelo dokazati poslancu Dr. Vinku Gorenaku kar je razvidno tudi iz priložene objave v nadaljevanju.    http://nova24tv.si/slovenija/politika/govor-poslanca-gorenaka-ki-bo-sel-v-zgodovino-zakaj-ahmad-zakaj-pri-njemu-cloveski-vidik-in-pravno-dopustno-dejanje-pri-nekaj-sto-enakih-primerih-pa-ne/ Dr. Vinko Gorenak je do te mere povozil Miroslava Mira Cerarja, ki je ta zagitovo šel domov polnih gat. Če pa je Miroslav Miro Cerar karkoli po svoji materi, hvala bogu že pokojni Zdenki Cerar, utegne Dr. Vinko Gorenak končati pod streli narčenega morilca. Temu utegne slediti aretacija in zaprtje nadomestnega morilca natančno tako kot v zadevi Dr. Milka Noviča.

Sun, 7. Jan 2018 at 10:10

2260 ogledov

MALOUMNI SLOVENSKI SODNIKI IN NJIHOV KONEC (1)
Da je Slovenija čudna država pove tudi katastrofalno slabo stanje v njenem sodstvu oziroma v pravosodju kot vzporedni veji oblasti, ki je od leta 1945 delovala brez kakršnega koli resnega nadzora. To je bil tudi razlog da so se slovenski sodniki igrali s pravom in da niso dojeli "Da tisti, ki se igra s pravom, da se igra sam s seboj, s svojo državo in z njeno ureditvijo." Slednje je povzeto po bivšem in sedaj že pokojnem beograjskem odvetniku z mednarodno pravno reputacijo Filo Filoto. IGRE IN AVANTURE SLOVENSKIH SODNIKOV. Igre slovenskih sodnikov so po svoji vsebini in po svojih posledicah v resnici igre brez meja. Poleg teh iger brez meja so slovenski sodniki kot posebne sorte avanturisti v Sloveniji uprizarjali prav tako posebne sorte avanture. Ena od takih avantur je bila avantura imenovana "TRAJNI SODNIŠKI MANDAT" kar je pomenilo, da so se slovenski sodniki lahko pasli po slovenskih sodiščih do svojega sedemdesetega leta starosti. Taka avantura je imela več svojih pomenov. Eden od takih pomenov je bil ta, da so sodniki imeli zagotovljeno službo do svojega sedemdesetega leta in da so si kot nedotakljivi lahko ustvarjali kriminalno preteklost ne da bi jih kdorkoli in kadarkoli vprašal kaj delajo ali jih opozoril na to, da trga ne smejo početi. S trajniškim sodniškim mandatom so si slovenski sodniki poleg trajne sodniške funkcije zagotovili tudi čas v katerem so lahko njihovi potomci (sinovi in hčere) dokončali visoko izobrazbo in tako izpolnili pogoje za službovanje v slovenskih sodiščih. S tem se je nadaljevala "okupacija" sodišč, ki jih je okupira slovenska skorumpirana sodniška svojat. Vse te igrice in avanture slovenskih sodnikov sta organizirala in vodila Slovenski sodnisvet in Vrhovno sodišče Republike Slovenije z vrlim vrhovnim sodnikom Brankom Maslešo na čelu. Šele po tem, pa na vrsto pridejo nižji sodnice in sodniki, ki se jih od konca leta 2007 sumi, da niso izpolnili vseh pogojev za izvolitev v sodniško funkcijo, ki jih predvideva 8. člen Zakona o sodniški službi in da posledično temu sploh niso sodniki. Položaj teh oseb, ki se žažno izdajajo kot sodniki, pa naj bi ustrezal  pravosodnim goljufom, plagiatorjem in sodnim šušmarjem. Utemeljitev za slednjo navedbo pa dobimo v dejstvu, da so slovenski sodniki preko Sodnega sveta in slovenske politike (Državni zbor Republike Slovenije) ter Vrhovnega sodišča Republike Slovenije z Republiko Slovenijo sklenili nično delovno razmerje.   Se nadaljuje  

Sun, 24. Sep 2017 at 20:30

4004 ogledov

KAKO SO ME DEJANSKO IZGNALI IZ SLOVENIJE
Dne 25.12.2016 so me izgnali iz Slovenije čeprav sem se iz Slovenije navedenega dne uradno izselil v  tujino. Do moje izselitve je prišlo po dolgoletnih hudih pritiskov, ki jih je name in na moje člane družine vršila slovenska oblast. Navajam celo vrsto vprašanj, ki jih je uradna oseba Upravne enote v Radovljici z imenom Irena Likar dne 21.12.2011 protipravno zastavljala članom moje držine, kar je bilo odločilnega pomena za to, da sem se iz Slovenije začasno izselil. Uradna oseba Upravne enote v Radovljici pri zaslišanju članov moje družine je pri svojem delu ves čas dajala vtis, da se je za tako delo (zaslišanje) verzirala v kakšni fašistični oziroma nacistični šoli tretjega nemškega rajha. Moji člani družine so bili mučeni z sledečimi vprašanji:   Ali veste na katerem naslovu Rade Stanić dejansko živi in kako to veste ? Kdo je lastnik nepremičnine na naslovu kjer živite ? Kdaj se je izselil z naslova na katerem živite ? Ali veste, če se namerava kdaj vrniti na ta naslov ? Ali imata kot zakonca kakšne stike, se vidita, slišita in kje ? Ali veste kje se Rade Stanić zadržuje, kje prespi ? Ali veste na katerem naslovu prejema pošto in uradna pisanja ? Ali ima na naslovu Alpska crsta 62, Lesce urejene bivalne prostore (sanitarije, kuhinjo, ....) ? Ali je na naslovu Alpska cesta 62, lastnik stanovanja oz. nepremičnine ? Ali ima za najem prostorov na Alpski cesti 62, Lesce sklenjeno najemno pogodbo in s kom ? Ali veste kje Rade Stanić dela oz. kje je zaposlen ? Ali sta še vedno poročena ali sta v ločitvenem postopku ? Ali ima stanić s sinom kakšne stike ? Ali ima na svoje ime izdano kakšno položnico na naslov kje živita ? Ali veste kje ima svoje osebne predmete (obleko, obutev, higijena, dokumenti) ? Ali se gdaj vrača in prespi na naslovu kjer živite ? Ali poznate koga, ki bi več vedel povedati o prebivališču Radeta Stanića ? Ali ima avto ? Ali mu pokojnino prinese poštar ? Ali veste če se je odselil v tujino ali je v Sloveniji ? Ali imate v zvezi s tem sami kaj dodati ? Takih fašističnih vprašanj člani moje družine niso mogli izdržati več. Se nadaljuje.

Zadnji komentarji

Prijatelji

čuk kobalMiran PetermanFeri LainščekLaščan ZlatorogAna Koswoodicinvestment CompanyDamjan GorenščekVili KovačičBožo žabjekAco MitrovicKlavdija Zebecsanja barnaBarbara KolmaničMateja SircaAzra .Klavdija HitiRoman VodebErnest SkrjanecTrenutek .rastko plohlMaja RadinBojan AhlinVika JelenBranko GaberAndres Zoran  IvanovicFranc JazbinsekBojan MehleStoyan Svet

NAJBOLJ OBISKANO

NERAZISKANE ZGODBE 1. del