Prejeli smo - zgodba nekega osnovnošolskega učitelja
Društvo CZPNN

Četrtek, 13. avgust 2015 ob 21:40

Odpri galerijo

SAMO 40 - 50 LET NAZAJ SKORAJ NI BILO OTROKA STAREGA MED 6 IN 7 LET, KI NE BI ZNAL PRIŽGATI OGNJA IZ VLAŽNIH VEJ IN SE PRIPRAVITI ZA ENO NOČ V NARAVI. TI OTROCI NARAVE NISO DOŽIVLJALI KOT NEKAJ NEVARNEGA IN SOVRAŽNEGA, AMPAK SO JO POZNALI IN IMELI RADI.

Aprila in maja meseca sem imel nekaj šolskih izletov z otroki po hribih in gorah.

Vremenske razmere so bile takšne, da so dopuščale samo enodnevne izlete, ki so vključevali nekajurno hojo in obroke na prostem.

Cilj teh izletov ni bil samo odpeljati starejše osnovnošolce od sedenja za računalnikom in nabijanje kondicije, ampak predvsem vzgoja za varno bivanje na prostem kot tudi opazovanje dela v skupini zbranih fantov in deklet.

Skrbni starši in njihovi nasveti

Začnimo najprej s srečanjem s starši, ki ne jemljejo poguma samo otrokom, ampak tudi našim vodnikom.

Naj parafraziram nekaj iz filma o človeškem značaju: "Otroci moji, takšne starše kot imate, bi raje videl, da so od sovražnika, kot pa vaši."

Ogromna količina starševske skrbi in jamranja, katerim smo bili izpostavljeni mi inštruktorji in planinski vodniki, je več kot porazna.

Na kratko povedano - otroci odraščajo v sterilni trdnjavi, izolirani od vsega normalnega za to starost - igre, umazanija, samostojnost, pustolovščine, narava, zemlja in nebo.

Pri tem so v prisotnosti staršev otroci vidno nesproščeni in neprepričani vase.

Starše najbolj skrbi to, kako bomo otroke obvarovali pred volkovi, medvedi, lakoto, dežjem, opeklinami, blatom, travo, gozdom, potokom .
Zelo nenavaden seznam nevarnosti, ki preži na otroke v naravi, nedaleč od mesta.

Naslednja grenka izkušnja so nasveti, ki so jih starši dajali svojim otrokom pred vstopom v avtobus in ki zvenijo katastrofično: "Pazi se kač in divjih živali . Pazi se strel . Pazi, da ne padeš z vrha gore v prepad . Bodi miren ." Vse to so spremljali otožni pogledi zaradi ločitve verjetno zato, ker otroci sami odhajajo v "smrtonosne divjine Pokljuke".

Komunikacija

Prvih nekaj ur otroci med sabo sploh niso komunicirali. Namesto tega so uporabljali mobilne telefone in se igrali igrice, nekateri pa so popolnoma odrezani od okolice s slušalkami na ušesih poslušali glasbo. Tudi pozneje, med izletom, so se otroci težko odrekli mobilnim telefonom. Ta odvisnost je med bivanjem na prostem postopoma izginjala, manjše število otrok pa se je do konca krčevito upiralo ugašanju mobilnih in drugih naprav.

Hrana in oprema za bivanje v naravi

Žalosten je bil tudi sam pogled na hrano in dele opreme, ki so jo starši pripravili otrokom. V skoraj 100% primerih otroci niso sodelovali pri pakiranju in nimajo pojma, kaj nosijo v nahrbtniku, ne za hrano ne za opremo. Čeprav so dobili natančen seznam, starši niso mislili, da se ga je treba držati. Namesto suhega sadja, jabolk, dovolj vode za večurno hojo, so otroci prinesli kup prigrizkov, žvečilk, bonbonov, sokov, napitkov v prahu .

Najpogosteje pozabljena stvar na seznamu je bil toaletni papir. Nekateri so prinesli papirnate robčke zaradi prehlada, nekomu je ostal le papir od sendvičev. Rezervne nogavice je imela samo ena deklica (8. razred).

Litrsko plastenko vode je imelo zelo malo otrok, ker starši ne vidijo nič slabega v tem, da otrok ne pije vode, ampak samo sadne sokove, ki pa so prepolni sladkorja in med hojo ne odžejajo.

Vžigalice in žepni nož sta znanstvena fantastika. Niti en otrok jih ni imel, čeprav smo na seznamu vztrajali na tem.

Tudi mene je po vsem tem zajel strah, če bomo pri otrocih sploh uspeli aktivirati tisti naravni občutek zadovoljstva in uživanja v aktivnostih na prostem.

SMISEL ŠOLE BIVANJA V NARAVI

Bistvo te šole v naravi je usposobiti otroka za varno bivanje na prostem, jim razviti ljubezen do narave, tako da te aktivnosti postanejo njihova potreba.

Ampak pogoj za to je, da najprej izobrazimo starše.

* Otroci se morajo umazati.
* Otroke mora zmočiti dež.
* Otroci morajo občutiti mraz.
* Otroci morajo vedeti, da lahko v gozdu posušijo čevlje.
* Otroci morajo znati zanetiti ogenj.
* Otroci se morajo naučiti uporabljati nož, sekiro in žago.
* Otroci se morajo znati zaviti v najlon in sedeti pod drevesom, dokler dežuje.
* Otroci se morajo kdaj urezati, zbosti, spotakniti, dobiti žulje.

Otrok, ki tega nikoli ni doživel, nima kvalitetnega uvoda v samostojno življenje, takšnemu otroku manjka veliko tega - več, kot je tu našteto.

NAJ OMENIM ŠE STVARI, KI SO NA ŽALOST "VIŠJA MATEMATIKA"

Niti en od otrok, ki smo jih peljali na pohod, ni niti v teoriji znal pripraviti kurišča in vsega, kar je potrebno za pripravo ognja ter ga ni znal prižgati niti z vžigalicami, čeprav je bilo suho.

Niti en otrok ni znal ustrezno uporabiti noža, da bi ošpičil palico za pečenje slanine.

Niti en otrok ni znal narediti suhega sedišča, dvignjenega od tal, za prenočitev pod drevesom.

Niti en otrok ni znaj zavleči nog v nahrbtnik / torbo med simulacijo prenočevanja na prostem.

Niti en otrok ni znal načrtovati hrano za nenadejano podaljšano bivanje.

Niti enemu otroku ni padlo na pamet, da na potoku dopolni svojo prazno plastenko za vodo.

Zelo malo otrok se je spomnilo, da bi v signalni ogenj, s katerim se kliče pomoč, dodali sveže veje, ki se bolje dimijo.

Noben otrok ni vedel, da si mora pri pripravi na nočitev na prostem sleči potno obleko in vlažno obutev.

Noben otrok (od 50) do svojega 14. leta nikoli ni kampiral ali spal v šotoru. Kot glavno oviro so našteli kače, žužke in druge "strašne pošasti", ki prežijo po kampih ali na prostem.

Ko smo otroke vprašali, koliko krat so videli kače, pajke in druge "nevarne" zveri v naravi, izven živalskega vrta, so potrdili, da jih praktično noben ni videl, razen dveh, treh fantov, katerih očetje lovijo ribe, tako da so samo od daleč videli kakšno kobranko ali belouško.

ČEMU SLUŽIJO NOŽ, SEKIRA, ŽAGA .

Zelo zanimive odgovore smo dobili na vprašanje, zakaj v gorah nosimo s seboj nož. Za dečke je bil prvi razlog obramba ali napad na divje živali, kot tudi izdelava kopja.

Dekleta so bila nekoliko manj borbeno razpoložena. Čeprav je tudi pri njih bilo nekaj napadalnih idej, so vseeno kot najvažnejše omenile čiščenje jabolk in pomaranč.

Šele s podvprašanji smo uspeli otroke pripeljati do zaključka, da je nož zelo koristno orodje, s katerim lahko režemo veje za kurjenje in za zavetje, da se z njim lahko reže hrano in da lahko pomaga, če smo izgubili odpirač za konzerve in podobno. A borbeno-bojevniška uporabnost noža je ohranila primat.

Deklice, stare 14 let, absolutno nikoli niso uporabljale žage ali sekire, medtem ko je nekaj dečkov iste starosti sekiro in žago samo držalo v rokah, zahvaljujoč temu, ker jih imajo očetje v vikendici ali na ribolovu, a jih je bilo otrokom zaradi strahu staršev, da bi se poškodovali, strogo prepovedano uporabljati.

Dečkom je sekira na prvem mestu orožje za borbo proti pošastim. Noben se ni spomnil, da je sekira obvezni del opreme, ki jo je vedno treba imeti s seboj.

Gledano v celoti, so rezultati porazni, skoraj sem prepričan, da tako količino nevednosti izražajo vsi otroci te starosti, tudi otroci iz nekoliko bolj urbanih vaških okolij.

Vsa vprašanja, ki smo otrokom postavljali, ko smo se gibali po terenu, so bila osnovna, usmerjena na tisti osnovni nabor znanja, ki je potreben, da se lahko znajdeš v oteženih pogojih.

Samo 40-50 let nazaj skoraj ni bilo otroka starega 6 - 7 let, ki ne bi znal prižgati ognja iz vlažnih vej in se pripraviti za eno noč v naravi. Ti otroci narave niso doživljali kot nekaj nevarnega in sovražnega, ampak so jo poznali in imeli radi. Očitno je oddaljevanje od narave sčasoma bilo vse večje, tako da je zrasla generacija staršev, ki nima občutka za naravo, zato ga niti ne more razviti pri svojih otrocih. Če nečesa ne poznaš, se tega bojiš in potem imaš otroke, ki mislijo, da ogenj hranimo v vžigalnikih in da ga je možno prižgati izključno s kanto neosvinčenega bencina.

Ljudje, predramimo, se, še ni prepozno ponovno vzpostaviti pretrgane vezi z naravo .

Poplave in žled, ki so se nam zgodili, so jasno kot na dlani pokazali, kako so ranljiva mesta, v katerih živimo in kako krhka je infrastrukura, ki jih povezuje. A koliko je šele krhka človeška zavest, koliko so ranljivi ljudje brez elektrike, telefona, zamrzovalnika, trgovskega centra .

Na koncu želim parafrazirati še enega igralca: "Nisi rodila omejenega otroka, najin otrok je postal omejen, ker je to moderno biti."

Spremenite to omejeno modo, spakirajte nahrbtnik skupaj s svojim otrokom in pojdite v naravo. Vsaj občasno . Vsaj za nekaj ur . Za začetek .

Zadnje objave

Wed, 26. May 2021 at 02:51

381 ogledov

ALI SLOVENSKO USTAVNO SODIŠČE SPLOH OBSTAJA
V naslednjih petnajstih dnevih bomo objavili eden od škandalov, ki jih je zagrešilo Ustavno sodišče Republike Slovenije ki daje vtis kot da sploh nebi obstajalo.

Thu, 29. Oct 2020 at 15:24

1340 ogledov

ČUDNO JE TO VSE SKUPA
---------- Forwarded message ---------Od: Ljuba Ropret <ropret.ljuba@gmail.com>Date: V pon., 28. sep. 2020 ob 19:10Subject: Fwd: Fw: Jože P. Damjan in Janez JanšaTo: Cvetka Smrekar <cveta.smrekar@gmail.com>, Edita Pleško <edita.plesko@gmail.com>, <jelka_MIKLAVCIC@t-2.net>, <natalija.jovanovic@gmail.com>, Katja Kolman <katya.kolman@gmail.com>, <klemen.polona@gmail.com>, Alenka Pozvek <alenka.pozvek@gmail.com>, <arh.brane90@gmail.com>, Boštjan Medja <bostjan.medja@gmail.com>, Marija Ambrozic <marija.ambro@gmail.com>, <mojca.stojan@gmail.com>, Slavko Ogrin <ogis.slavko@gmail.com>, jure odar <jureodar@gmail.com>, Rade Stanić <czpnn1@gmail.com> ---------- Forwarded message ---------Od: Levc B. <levc.moonrider@gmail.com>Date: pon., 28. sep. 2020 12:43Subject: Fwd: Fw: Jože P. Damjan in Janez JanšaTo: Aljoša ptt <aljosa.ab@gmail.com>, ANDREJ crni <andrej.akoth@gmail.com>, ANDREJA N.Vas <andreja.krizanic@pb-begunje.si>, ANDRO <a.avsenik@gmail.com>, Andy-Berty <articek.andrej@gmail.com>, ANJA Ažman <anja.azman@gmail.com>, Armin B. <arminbesic69@gmail.com>, Bajželj T. <tomaz.bajzelj@gmail.com>, BETKICA <srbkinja.86@gmail.com>, Bojan O. <bojan.omovsek@gmail.com>, BOJANA <p.bojana66@gmail.com>, Borut Kokelj <borut.kokelj@gmail.com>, borutpraprotnik <borutpraprotnik@gmail.com>, BRGLEZ <bojan.brglez@telemach.net>, BUDA <berce.boris@gmail.com>, CBEWCA <cbewca@gmail.com>, Cveto Kvasnik <kvasnik.cveto@gmail.com>, Danila v. <vidicdanilabb@gmail.com>, DARINKA L <darinka.livrin@gmail.com>, DARKO O <darko34@gmail.com>, Drice <drice_z@yahoo.com>, ERIK B. <erik.beton@gmail.com>, ETS-podopca <ets.podobnik@gmail.com>, EVA F <eva.faganel@gmail.com>, F DELAVEC <fdelavec@gmail.com>, GREGA A <grega.avgustin@gmail.com>, Grega Kocjan <gregor.kocjan@gmail.com>, Jana Bajželj <jana.bajzelj@os-naklo.si>, janez.kanoni <janez.kanoni@amis.net>, Jani švab <janez.svab@telemach.net>, Janko š <janko.skrbina@gmail.com>, JOŽI ARH <jozi.arh@gmail.com>, Justin G.ptt <gregorjustin@gmail.com>, Karel Begunski <karel.mocilnik@yahoo.com>, KATJA sku <katja.sku@gmail.com>, KAČA <janez.tusar@gmail.com>, KENE S <slavc.kene@gmail.com>, Klavde-t <klavdina@gmail.com>, KSENIJA R <ksenjar@gmail.com>, LAPI <lapi34@gmail.com>, lavrič marjana <lavricmarjana@gmail.com>, lenac b. <bostjan.lenac@gmail.com>, Ljuba Ropret <ropret.ljuba@gmail.com>, MAJA Kocjan <majakocjan.maja@gmail.com>, MARE gasilc <mare.ambrozic@gmail.com>, MARE mot <grascak@gmail.com>, Marija Kuhar Zd B. <kuharmarija04@gmail.com>, Marjan Skumvac <marjan.skumvac@gmail.com>, Marko Vidic <vidic1.marko@gmail.com>, Marta Strugar <marta.strugar@gmail.com>, Mateja pristov <mateja1502@gmail.com>, Matjaz-mimovrste <matjaz.mark@gmail.com>, MATJAŽ VIDIC <matjazvid@gmail.com>, MATJAŽ- džo <matjaz.pangerc@siol.net>, MAČEK MITJA <mmacek620@gmail.com>, MELITA O <melita.ostrbenk@gmail.com>, MIHA Žbogar <miha@zbogar.com>, MIMI erce <mimi.erce@gmail.com>, Mira Jazbec <jazbec.m@gmail.com>, MIRA postojna <611.mira@gmail.com>, Mirjana jensterle <mirjana.jensterle@gmail.com>, NIKA VAHTAR <nikavahtar@yahoo.com>, Nika.šk.loka <nika.komerc@gmail.com>, PANGI <primozpangerc6@gmail.com>, PAVEL B <jpb689@gmail.com>, PETER B <peterboskin@gmail.com>, Petra mlinarič Mail <petra.mlinaric0@gmail.com>, PETRA Z <pzorman@gmail.com>, RAJKO B. <rajko.baskovc@gmail.com>, RENATA REŠ.P. <repeurevc@gmail.com>, rok.repovz <rok.repovz@gmail.com>, RokGorse <rokgorse@hotmail.com>, Sašo bratec <107rak@gmail.com>, SEBA Z <szormanster@gmail.com>, SEJKO <bogdan.znidar@komunala-radovljica.si>, SIMON Okna <jojoteam.simon@gmail.com>, Simona ptt <spiber@gmail.com>, SONJA s. <sonja.stare@gmail.com>, SPELA <spela.poka@gmail.com>, STANKA P <stankapraprotnik@gmail.com>, Staša-guma <facastasa@gmail.com>, Suzana V.B. <suzanabrajnik@gmail.com>, TERAN <teran.matjaz@gmail.com>, Tjaša f. <tferjan@gmail.com>, TRČEK <matjaz.trcek@gmail.com>, Urška zupan <urska.zupan1@telemach.net>, UČO <uco.terzic@hotmail.com>, VALTER D <valter.dragan@gmail.com>, vidic.miran <vidic.miran@gmail.com>, VILIromi <c.devil.ko@gmail.com>, ZMAGO <spindlerzm@gmail.com>, Črt Kanoni <crtkanoni@gmail.com>, Črt praprotnik <pracrt@gmail.com>, Špela Jeklar <spelajeklar@gmail.com> Napovedal je tudi, da bodo "globoko državo v prihodnjem mandatu ali dveh, če eden ne bo dovolj, razgradili in nadomestili z državo druge republike, z državo dokončane tranzicije". "Glasovati za SDS pomeni glasovati za politično silo, ki se zavzema za normalno državo," je sklenil Janša. To je bilo na slavnostni akademiji... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sicer pa: Vprašajmo se, kakšne koristi imajo tisti, ki še vedno podpirajo to bando - ali kaj pomislijo na svoje otroke in vnuke? Saj ta in prihodnje generacije nimajo nobene prihodnosti in za to so krivi tisti, ki še vedno uničujejo našo lepo domovino. Ko vidiš spodnje številke, spoznaš, da nas nekdo namenoma uničuje - v povezavi in v imenu koga? Tole je eden od komentarjev na članek Kdo je omogočil tajkunska posojila? na Siolovem portalu. Ljudje se obkladajo z rdečkarji in fašisti, ampak cifre v enem komentarju so zanimive in potrjujejo besede Dr.Jože P. Damijana:   POGLEJMO resnico in dejstva..., ko je ivan grobar prevzel kraljevanje:  Saldo trgovinske bilance -26,8 mio EUR oktober 2004Saldo tekočega računa plačilne bilance 71,1 mio EUR oktober 2004Mednarodne rezerve 6.579,8 mio EUR 30.11.2004Devizne rezerve 7.377,7 mio EUR 30.11.2004Neto zunanji dolg 1.209,0 mio EUR 31.10.2004Bruto zunanji dolg 15.097,0 mio EUR 31.10.2004 POGLEJMO resnico in dejstva...potem, ko je ivan grobar pokopaval 4 leta ubogo Slovenijo:Saldo trgovinske bilance -251,9 mio EUR oktober 2008Saldo tekočega računa plačilne bilance -271,7 mio EUR oktober 2008Mednarodne rezerve 743,4 mio EUR 30.11.2008Devizne rezerve 633,6 mio EUR 30.11.2008Neto zunanji dolg 8.480 mio EUR 31.10.2008Bruto zunanji dolg 40.043 mio EUR 31.10.2008 za tiste neuke / ve se, kdo to je /, ki ne bodo znali si ta komentar razložiti, zgolj kratek povzetek:Saldo trgovinske bilance v MINUS se je povečal za 225,1 milionovSaldo tekočega računa plačilne bilance se je iz PLUSA povečal v MINUS za 342,8 milionovMednarodne rezerve so se ZMANJŠALE torej potrošile za 5.836,4 mio EURDevizne rezerve so se ZMANJŠALE torej potrošile za 6,744,1 mio EURNeto zunanji dolg se je POVEČAL za 7.271 mio EURBruto zunanji dolg se je POVEČAL za 24.946 mio EUR --------------------------------------------------------------------------------------------- Dr.Jože P. Damijan*VSO TO BANDO JE POTREBNO RAZGNATI ZA VEČNO !*Dr. Jože P. Damijan, ekonomist: "Na provladnih protestih Zbora za republiko je predsednik vlade Janez Janša izrekel nekaj krepkih 'bistroumnih nesmislov'. Denimo, da je največja težava Slovenije več milijardna bančna luknja, ki jo sestavlja 16 povezanih konglomeratov, večinoma v lasti članov Foruma 21. (...) Je možno, da je Janša za trenutek izgubil prištevnost? Ta bančna luknja je namreč nastala izključno v državnih bankah in nastala je izključno v času 2005-2008, ko je te državne banke nadzirala vladna koalicija pod vodstvom Janeza Janše...**Dejstvo tudi je,da tedanja Janševa vlada ni želela prodati deleža v NLB, s čimer je tedaj izgubila 640.- Mio. EUR, z vsemi dosedanjimi dokapitalizacijami in bodočo 2 milijardno dokapitalizacijo te iste banke, pa bo skupna izguba davkoplačevalcev znašala 3,5 milijarde EUR ! Našega, tvojega in mojega davkoplačevalskega denarja !!!**Leta 2005 sta Janša in SDS vlada aktivno pomagala Bavčarju in Šrotu pri prevzemu Merkatorja, pri čemer sta jima državna KAD in SOD še dala posojila za prevzem !!!**Kaj nam torej hoče Janša dopovedati ???????????**DAJMO SE VSI ZAMISLITI NAD POČETJEM TE KLIKE POKVARJENE !!! **NE BOMO SE JIH REŠILI NITI NA LEP NITI NA GRD NAČIN.**REŠIMO SE JIH LAHKO SAMO TAKO, DA JIH OD - VOLIMO !!!**Malo ljudi je prebralo ta članek, zato ga pošlji vsem, ki jih poznaš, ta članek mora zakrožiti po celi Sloveniji** !* -- l.p. LeOn

Tue, 14. Jan 2020 at 17:27

2188 ogledov

ODHOD VELIKEGA BORCA
https://www.iusinfo.si/medijsko-sredisce/kolumne/255873

Sun, 8. Sep 2019 at 22:56

2589 ogledov

KONČNO USTAVNA PRITOŽBA
Po skoraj treh letih zavlačevanja, se je Slovensko Vrhovno sodišče le skilavilo in s svojo "Sodbo v imenu ljudstva" z dne: 04.04.2019 opravilna št. I Ips 39962/2011 (V K 39962/2011) odločilo o moji zahtevi za varstvo zakonitosti z dne 16.02.2017. Ker je odločitev Vrhovnega sodišča Republike Slovenije bila zame negativna, so zato nastali pogoji, ki mi dovoljujejejo vložitev ustavne pritožbe pri Ustavnem sodišču Republike Slovenije, ki bo vložena v roku, to je najpozneje dne 23.10.2019, s čemer se bo utrdila nadaljnja pot za pritožbo, ki bo (če bo to potrebno) vložena pri Evropskem sodišču za človekove pravice v Strazburgu.  CZPNN

Sat, 10. Mar 2018 at 23:36

3675 ogledov

NEVERJETEN MAFIJSKI OBRAČUN MED SLOVENSKIMI SODNIKI
Na sedež društva CZPNN smo prejeli dokaj zanimivo pismo nekega gospoda, ki se v svoji vsebini glasi: I. Iz zanesljivih virov sem prejel  informacijo, da kranjska sodnica Marjeta Dvornik prijateljuje in hodi na kavo z znanim kriminalcem Dinom Lalićem, ki je bil večkrat že zaprt. To je menda znano tudi NPU. Prav ona je bila tista, ki je oprostila roparja na poštarja, čeprav je bil dobljen pri dejanju. Sodba je bila kasneje razveljavljena, krivdo pa je valila na policijo in tožilstvo. Prav ona je tudi zavrnila izročitev za tistega ruskega tajkuna, ki je bil kasneje dejansko tudi spuščen in ki ga kljub sodni  odredbi niso izročili Nemčiji, kot je bilo zahtevano. Pri njej je tudi zastarala zadeva proti močnemu nemškemu podjetniku in še kaj…….   II. Povem Vam še še, da Kranjsko  sodišče veselo krši tudi delovno pravno zakonodajo. Višje delovno in socialno sodišče je namreč že konec leta 2015 sprejelo stališče, da sodniku na ustavno zakonit način preneha službeno razmerje šele z vročitvijo obrazložene odločbe sodnega sveta, ne pa že z dnem odločitve oz. potrditve ocene na seji sodnega sveta, torej za nazaj. To v primeru mojega brata, da mu je službeno razmerje prenehalo še predno je bila odločba pravnomočna in izvršljiva, sa ga je  odjavilo iz vseh zavarovanj, torej toliko prej, še pred  vročitvijo obrazložene sodne odločbe, zoper katero je bilo šele možno vložiti pravno sredstvo. Posledično to pomeni, da mu protipravno niso izplačali zaostale plače in tudi ne zakonite odpravnine, glede nato, da sem se v nadaljuvanju  dejansko upokojil. Nezakonito stanje je kranjsko sodišče  vleklo kar naprej, čeprav je bilo jasno stališče Višjega sodišča že predhodno  znamo. S tem v zvezi bo v teh dneh podan zahtevek na kranjsko sodišče po izplačilu zaostale plače in odpravnine, vključno z zakonitimi zamudnimi obrestmi. Me zanima, če bodo vztrajali na nezakoniti kršitvi, saj je slednje prekršek. V tem primeru jim seveda sledi tožba na delovno sodišče, kjer jim bodo nastali še dodatni stroški. Ki seveda ne gredo neposredno iz njihovega žepa. Vidiš, če moj brat nebi bil pravnik in zadeve ne bi našel in preštudiral, bi se mirno izmaknili obveznosti. Žalostno je to, da  je sodišče prvo, ki mora spoštovati zakonodajo in bi moralo tako ugotovljeno nezakonitost odpraviti že po uradni dolžnosti. Sicer pa je zadeva glede prenehanja sodniške funkcije že na evropskem sodišču - to je prvi primer, da sodnik toži Slovenijo. Druga zadeva, zaradi kršitve ustavnih pravic pa bo tudi kmalu vložena. Še to: Špela Koleta je ena od kandidatk za višjo sodnico v  Višjem sodišču v Ljubljani, prav tako Marjeta Dvornik. Sliši se, da naj menda nimata možnosti za napredovanje ker naj bi to mesto bilo rezervirano za za  Srečka Škerbeca. Res so pokvarjeni, zato so se znebili mojega brata, ker je bil preveč suveren in ni tulil v njihov rog. Nekaj bo že dosegel v kratkem, končni epilog pa na evropskem sodišču. Žal krivci ne bodo odgovarjali.

Wed, 10. Jan 2018 at 20:28

3351 ogledov

NEZNOSNA DVOLIČNOST SLOVENSKE POLITIKE KI BREZ DVOMA VODI K PROPADU SLOVENIJE
Sovenska politika je tako nevarno dvolična, da je zelo nevarno, da za seboj v propad ne potegne slovensle države. To je uspelo dokazati poslancu Dr. Vinku Gorenaku kar je razvidno tudi iz priložene objave v nadaljevanju.    http://nova24tv.si/slovenija/politika/govor-poslanca-gorenaka-ki-bo-sel-v-zgodovino-zakaj-ahmad-zakaj-pri-njemu-cloveski-vidik-in-pravno-dopustno-dejanje-pri-nekaj-sto-enakih-primerih-pa-ne/ Dr. Vinko Gorenak je do te mere povozil Miroslava Mira Cerarja, ki je ta zagitovo šel domov polnih gat. Če pa je Miroslav Miro Cerar karkoli po svoji materi, hvala bogu že pokojni Zdenki Cerar, utegne Dr. Vinko Gorenak končati pod streli narčenega morilca. Temu utegne slediti aretacija in zaprtje nadomestnega morilca natančno tako kot v zadevi Dr. Milka Noviča.

Zadnji komentarji

Prijatelji

Dajana  Babiččuk kobalMiran  PetermanFeri LainščekLaščan ZlatorogAna Koswoodicinvestment CompanyDamjan GorenščekVili KovačičBožo žabjekAco MitrovicKlavdija Zebecsanja barnaBarbara KolmaničMateja SircaAzra .Klavdija HitiRoman VodebErnest SkrjanecTrenutek .rastko plohlMaja RadinBojan  AhlinVika  JelenBranko GaberAndres Zoran    IvanovicFranc JazbinsekBojan MehleStoyan Svet

NAJBOLJ OBISKANO

Prejeli smo - zgodba nekega osnovnošolskega učitelja