Članek
PISMO ŽRTVE SODNEGA IZVRŠITELJA MARJANA HOJSA, POSLANO NJEMU!
Objavljeno Jan 25, 2015

Spoštovani g. Marijan HOJS!

Pri družini Aleš, na Bregu ob Savi na parcelni št. 504/2: sta danes, petek, 7. novembra 2014, okrog 12. ure pozvonila dva moška. Odprl je Robert Aleš, kateremu sta se verjetno gospoda izkazala z izkaznicami, ko so k vratom poklicali še mene, se mi nista legitimirala ampak je eden od njiju (Sašo Kavčič) dejal, da sta prišla zarubit stvari iz naše hiše, zaradi dolga ki naj bi ga povzročila Eva Aleš v odnosu do Kliničnega centra Ljubljana.

Povedala sem, da Eva Aleš v tej hiši ni nikoli živela in da v njej ni nobenih njenih stvari, da nista na pravem naslovu. Povesta da bosta vseeno izvršila rubež in da bom lahko na sodišču dokazovala, da so stvari moje, ne Evine.

Eva Aleš je tako kot mi vsi pred časom živela v starejši hiši s hišno št. 48, na parcelni št.: (571/13), ki sem jo tudi pokazala gospodoma. Hišno št. smo kasneje selili na novogradnjo na parcelni št.: 504/2. Tu Eva ni nikoli živela, več kot leto pa je tudi ni v stari hiši. Gospodoma sem povedala, da je trenutno najverjetneje v tujini in je brezdomka.

Glede na ne jasno situacijo, kje in posledično na čigave predmete naj izvršita rubež, je izvršitelj poklical policijo, da oni razjasnijo kateri je pravi objekt za izvršitev. Na policijo nista hotela počakati, češ, da se jima mudi na dražbo in sta se odločila, da bosta rubila kar iz poslovnega objekta obratovalnice Žično pletilstvo – Robert Aleš s.p.
Hodila sta po delavnici in g. Bruno Kozlevčar je slikal osnovna sredstva, na katerih so v tistem trenutku delali zaposleni. Večkrat sem ju ne uspešno prosila, da se odmaknemo od delavnice, ker podjetje nima nič s tem in ne želim da vznemirjata delavce, pa sta odgovorila, da sta delavca vprašala in je potrdil, da sta na pravem naslovu in dejala sta, da stroj ni osnovno sredstvo. 
Vprašala sem ju za pojasnilo, kako in kaj lahko rubita, pa sta mi pojasnila, da nista dolžna tega pojasnjevati, le, da imata nalog, katerega pa nista pokazala.

Predlagala sem, da jima pokažem register osnovnih sredstev, da ne bi ogrozili izvajanja osnovne dejavnosti Žičnega pletilstva.
Upala sem, da bo prišla policija, ki jo je oz. naj bi jo poklical g. Kavčič, da bi razjasnili kje in kaj bi eventuelno lahko rubili, pa mi je g. Sašo Kavčič zagotovil, da bo najprej prišel dovolj velik kamion in bodo odpeljali stroj, ki so ga fotografirali in šele na to naj pride policija, za katere tudi g. Sašo Kavčič trdi, da bodo ščitili njega, ki je uradna oseba. V policijo imam zaupanje in verjamem, da bi bili v pomoč pri razjasnitvi situacije in bi se stvari drugače razpletle.
G. Kavčič je dejal, da bodo stroj takoj odpeljali - gre za motorne statve v knjigi osnovnih sredstev pod zaporedno št. 5. V izogib veliki poslovni škodi je Robert Aleš vprašal, kako naj to prepreči, dobil je položnico v znesku 1.432,20 eur in tolikšen denar je firma Žično pletilstvo Aleš nakazala MARJANU HOJSU na TRR SI56 0231 0025 9437 277, ker ne more dovoliti, da stroj odpeljejo, saj bi se to očitno zgodilo, ne glede na vsa navedena dejstva (napačen objekt, tuje lastništvo…).

Po telefonu je kasneje, ko je bilo nakazilo izvršeno (okrog 15. ure) g. Sašo Kavčič dvakrat pozival naj mu po faksu pošljem potrdilo o plačilu in nanj naj bi na njegovo zahtevo še napisala da plačujemo namesto Eve Aleš.

Ob postopku g. Sašo Kavčič ni pozabil poudarjati, da je uradna oseba in da moram to vedeti, ker ima napis na obleki, ko sem mu rekla, da imam tudi jaz kak napis na obleki in na moževi bundi tudi piše Elan, mi je dejal, da se ne znam obnašati in da sem naletela na napačnega človeka. Oba z Robertom sva mu povedala, da je on prišel k nam in da se meni dejansko gospoda nista predstavila, uradno sta se mi izkazal šele na mojo prošnjo, pred poslovnim objektom Žičnega Pletilstva (kronološko v petem odstavku tega spisa).

Ko sem se z enim prstom desne roke najrahleje, kar se da nehote dotaknila njegove roke ob prošnji, če lahko preberem, kaj je zabeležil, me je opozoril, naj se ga ne dotikam in pojasnil, da piše zase, ker on vodi postopek in da bom dobila izvod zapisanega.

Pojasnjujem, da zapisnika nisem podpisala, ker je v njem zavajajoča navedba, iz katere se razume, da naj bi jaz za rubljenje pokazala na obrtno delavnico iz katere naj bi kasneje odredila rubljenje, vsi prisotni pa točno vemo, da sem pokazala na staro hišo, kjer je pod št. 48 pred leti živela tudi Eva Aleš in h kateri sta izvršitelja dejansko tudi odšla. 
Zapisnik sem prebrala, ker je g. Sašo Kavčič dejal, da je v zapisniku tisto, kar bo on zapisal in ni hotel upoštevati mojih pripombe, niti ni zapisanih nekaterih pomembnih dejstev glede izvajanja samega postopka, ga nisem podpisala in nisem prevzela, opazila pa sem, da ga je g. Sašo Kavčič pusti na košu za smeti pred delavnico Žično pletilstvo Aleš.

Sprašujem vas, ali so vašim pomočnikom res dovoljena vsa sredstva?!

Počutila sem se ustrahovano, povzročili so občutek panike in pomanjkanja časa, kar so sicer idealni pogoji za dosego cilja, a izvajali so ga na napačnih ljudeh.
Roberta so pred njegovimi zaposlenimi spravili v ponižujoč položaj, enako tudi pred njegovimi kupci. 
Jasno, da so čustva in sociala zadnja stvar izvršiteljev, a stvari, ki sem jih zapisala ne bodo ostale le na tem papirju.

Upam, da se zavedate, da niste zarubili Eve Aleš in njenega dolga do Kliničnega centra.

Prosim, da nam denar vrnete na TRR podjetja.

Z vsem spoštovanjem.

Marija A.

Breg ob Savi, 7.11.2014