PISMO ŽRTVE SODNEGA IZVRŠITELJA MARJANA HOJSA, POSLANO NJEMU!
Društvo CZPNN
Ajdovščina, moje mesto

Nedelja, 25. januar 2015 ob 10:50

Odpri galerijo

Spoštovani g. Marijan HOJS!

Pri družini Aleš, na Bregu ob Savi na parcelni št. 504/2: sta danes, petek, 7. novembra 2014, okrog 12. ure pozvonila dva moška. Odprl je Robert Aleš, kateremu sta se verjetno gospoda izkazala z izkaznicami, ko so k vratom poklicali še mene, se mi nista legitimirala ampak je eden od njiju (Sašo Kavčič) dejal, da sta prišla zarubit stvari iz naše hiše, zaradi dolga ki naj bi ga povzročila Eva Aleš v odnosu do Kliničnega centra Ljubljana.

Povedala sem, da Eva Aleš v tej hiši ni nikoli živela in da v njej ni nobenih njenih stvari, da nista na pravem naslovu. Povesta da bosta vseeno izvršila rubež in da bom lahko na sodišču dokazovala, da so stvari moje, ne Evine.

Eva Aleš je tako kot mi vsi pred časom živela v starejši hiši s hišno št. 48, na parcelni št.: (571/13), ki sem jo tudi pokazala gospodoma. Hišno št. smo kasneje selili na novogradnjo na parcelni št.: 504/2. Tu Eva ni nikoli živela, več kot leto pa je tudi ni v stari hiši. Gospodoma sem povedala, da je trenutno najverjetneje v tujini in je brezdomka.

Glede na ne jasno situacijo, kje in posledično na čigave predmete naj izvršita rubež, je izvršitelj poklical policijo, da oni razjasnijo kateri je pravi objekt za izvršitev. Na policijo nista hotela počakati, češ, da se jima mudi na dražbo in sta se odločila, da bosta rubila kar iz poslovnega objekta obratovalnice Žično pletilstvo – Robert Aleš s.p.
Hodila sta po delavnici in g. Bruno Kozlevčar je slikal osnovna sredstva, na katerih so v tistem trenutku delali zaposleni. Večkrat sem ju ne uspešno prosila, da se odmaknemo od delavnice, ker podjetje nima nič s tem in ne želim da vznemirjata delavce, pa sta odgovorila, da sta delavca vprašala in je potrdil, da sta na pravem naslovu in dejala sta, da stroj ni osnovno sredstvo. 
Vprašala sem ju za pojasnilo, kako in kaj lahko rubita, pa sta mi pojasnila, da nista dolžna tega pojasnjevati, le, da imata nalog, katerega pa nista pokazala.

Predlagala sem, da jima pokažem register osnovnih sredstev, da ne bi ogrozili izvajanja osnovne dejavnosti Žičnega pletilstva.
Upala sem, da bo prišla policija, ki jo je oz. naj bi jo poklical g. Kavčič, da bi razjasnili kje in kaj bi eventuelno lahko rubili, pa mi je g. Sašo Kavčič zagotovil, da bo najprej prišel dovolj velik kamion in bodo odpeljali stroj, ki so ga fotografirali in šele na to naj pride policija, za katere tudi g. Sašo Kavčič trdi, da bodo ščitili njega, ki je uradna oseba. V policijo imam zaupanje in verjamem, da bi bili v pomoč pri razjasnitvi situacije in bi se stvari drugače razpletle.
G. Kavčič je dejal, da bodo stroj takoj odpeljali - gre za motorne statve v knjigi osnovnih sredstev pod zaporedno št. 5. V izogib veliki poslovni škodi je Robert Aleš vprašal, kako naj to prepreči, dobil je položnico v znesku 1.432,20 eur in tolikšen denar je firma Žično pletilstvo Aleš nakazala MARJANU HOJSU na TRR SI56 0231 0025 9437 277, ker ne more dovoliti, da stroj odpeljejo, saj bi se to očitno zgodilo, ne glede na vsa navedena dejstva (napačen objekt, tuje lastništvo…).

Po telefonu je kasneje, ko je bilo nakazilo izvršeno (okrog 15. ure) g. Sašo Kavčič dvakrat pozival naj mu po faksu pošljem potrdilo o plačilu in nanj naj bi na njegovo zahtevo še napisala da plačujemo namesto Eve Aleš.

Ob postopku g. Sašo Kavčič ni pozabil poudarjati, da je uradna oseba in da moram to vedeti, ker ima napis na obleki, ko sem mu rekla, da imam tudi jaz kak napis na obleki in na moževi bundi tudi piše Elan, mi je dejal, da se ne znam obnašati in da sem naletela na napačnega človeka. Oba z Robertom sva mu povedala, da je on prišel k nam in da se meni dejansko gospoda nista predstavila, uradno sta se mi izkazal šele na mojo prošnjo, pred poslovnim objektom Žičnega Pletilstva (kronološko v petem odstavku tega spisa).

Ko sem se z enim prstom desne roke najrahleje, kar se da nehote dotaknila njegove roke ob prošnji, če lahko preberem, kaj je zabeležil, me je opozoril, naj se ga ne dotikam in pojasnil, da piše zase, ker on vodi postopek in da bom dobila izvod zapisanega.

Pojasnjujem, da zapisnika nisem podpisala, ker je v njem zavajajoča navedba, iz katere se razume, da naj bi jaz za rubljenje pokazala na obrtno delavnico iz katere naj bi kasneje odredila rubljenje, vsi prisotni pa točno vemo, da sem pokazala na staro hišo, kjer je pod št. 48 pred leti živela tudi Eva Aleš in h kateri sta izvršitelja dejansko tudi odšla. 
Zapisnik sem prebrala, ker je g. Sašo Kavčič dejal, da je v zapisniku tisto, kar bo on zapisal in ni hotel upoštevati mojih pripombe, niti ni zapisanih nekaterih pomembnih dejstev glede izvajanja samega postopka, ga nisem podpisala in nisem prevzela, opazila pa sem, da ga je g. Sašo Kavčič pusti na košu za smeti pred delavnico Žično pletilstvo Aleš.

Sprašujem vas, ali so vašim pomočnikom res dovoljena vsa sredstva?!

Počutila sem se ustrahovano, povzročili so občutek panike in pomanjkanja časa, kar so sicer idealni pogoji za dosego cilja, a izvajali so ga na napačnih ljudeh.
Roberta so pred njegovimi zaposlenimi spravili v ponižujoč položaj, enako tudi pred njegovimi kupci. 
Jasno, da so čustva in sociala zadnja stvar izvršiteljev, a stvari, ki sem jih zapisala ne bodo ostale le na tem papirju.

Upam, da se zavedate, da niste zarubili Eve Aleš in njenega dolga do Kliničnega centra.

Prosim, da nam denar vrnete na TRR podjetja.

Z vsem spoštovanjem.

Marija A.

Breg ob Savi, 7.11.2014

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 14. Jan 2020 at 17:27

859 ogledov

ODHOD VELIKEGA BORCA
https://www.iusinfo.si/medijsko-sredisce/kolumne/255873

Sun, 8. Sep 2019 at 22:56

1070 ogledov

KONČNO USTAVNA PRITOŽBA
Po skoraj treh letih zavlačevanja, se je Slovensko Vrhovno sodišče le skilavilo in s svojo "Sodbo v imenu ljudstva" z dne: 04.04.2019 opravilna št. I Ips 39962/2011 (V K 39962/2011) odločilo o moji zahtevi za varstvo zakonitosti z dne 16.02.2017. Ker je odločitev Vrhovnega sodišča Republike Slovenije bila zame negativna, so zato nastali pogoji, ki mi dovoljujejejo vložitev ustavne pritožbe pri Ustavnem sodišču Republike Slovenije, ki bo vložena v roku, to je najpozneje dne 23.10.2019, s čemer se bo utrdila nadaljnja pot za pritožbo, ki bo (če bo to potrebno) vložena pri Evropskem sodišču za človekove pravice v Strazburgu.  CZPNN

Sat, 10. Mar 2018 at 23:36

2042 ogledov

NEVERJETEN MAFIJSKI OBRAČUN MED SLOVENSKIMI SODNIKI
Na sedež društva CZPNN smo prejeli dokaj zanimivo pismo nekega gospoda, ki se v svoji vsebini glasi: I. Iz zanesljivih virov sem prejel  informacijo, da kranjska sodnica Marjeta Dvornik prijateljuje in hodi na kavo z znanim kriminalcem Dinom Lalićem, ki je bil večkrat že zaprt. To je menda znano tudi NPU. Prav ona je bila tista, ki je oprostila roparja na poštarja, čeprav je bil dobljen pri dejanju. Sodba je bila kasneje razveljavljena, krivdo pa je valila na policijo in tožilstvo. Prav ona je tudi zavrnila izročitev za tistega ruskega tajkuna, ki je bil kasneje dejansko tudi spuščen in ki ga kljub sodni  odredbi niso izročili Nemčiji, kot je bilo zahtevano. Pri njej je tudi zastarala zadeva proti močnemu nemškemu podjetniku in še kaj…….   II. Povem Vam še še, da Kranjsko  sodišče veselo krši tudi delovno pravno zakonodajo. Višje delovno in socialno sodišče je namreč že konec leta 2015 sprejelo stališče, da sodniku na ustavno zakonit način preneha službeno razmerje šele z vročitvijo obrazložene odločbe sodnega sveta, ne pa že z dnem odločitve oz. potrditve ocene na seji sodnega sveta, torej za nazaj. To v primeru mojega brata, da mu je službeno razmerje prenehalo še predno je bila odločba pravnomočna in izvršljiva, sa ga je  odjavilo iz vseh zavarovanj, torej toliko prej, še pred  vročitvijo obrazložene sodne odločbe, zoper katero je bilo šele možno vložiti pravno sredstvo. Posledično to pomeni, da mu protipravno niso izplačali zaostale plače in tudi ne zakonite odpravnine, glede nato, da sem se v nadaljuvanju  dejansko upokojil. Nezakonito stanje je kranjsko sodišče  vleklo kar naprej, čeprav je bilo jasno stališče Višjega sodišča že predhodno  znamo. S tem v zvezi bo v teh dneh podan zahtevek na kranjsko sodišče po izplačilu zaostale plače in odpravnine, vključno z zakonitimi zamudnimi obrestmi. Me zanima, če bodo vztrajali na nezakoniti kršitvi, saj je slednje prekršek. V tem primeru jim seveda sledi tožba na delovno sodišče, kjer jim bodo nastali še dodatni stroški. Ki seveda ne gredo neposredno iz njihovega žepa. Vidiš, če moj brat nebi bil pravnik in zadeve ne bi našel in preštudiral, bi se mirno izmaknili obveznosti. Žalostno je to, da  je sodišče prvo, ki mora spoštovati zakonodajo in bi moralo tako ugotovljeno nezakonitost odpraviti že po uradni dolžnosti. Sicer pa je zadeva glede prenehanja sodniške funkcije že na evropskem sodišču - to je prvi primer, da sodnik toži Slovenijo. Druga zadeva, zaradi kršitve ustavnih pravic pa bo tudi kmalu vložena. Še to: Špela Koleta je ena od kandidatk za višjo sodnico v  Višjem sodišču v Ljubljani, prav tako Marjeta Dvornik. Sliši se, da naj menda nimata možnosti za napredovanje ker naj bi to mesto bilo rezervirano za za  Srečka Škerbeca. Res so pokvarjeni, zato so se znebili mojega brata, ker je bil preveč suveren in ni tulil v njihov rog. Nekaj bo že dosegel v kratkem, končni epilog pa na evropskem sodišču. Žal krivci ne bodo odgovarjali.

Wed, 10. Jan 2018 at 20:28

1915 ogledov

NEZNOSNA DVOLIČNOST SLOVENSKE POLITIKE KI BREZ DVOMA VODI K PROPADU SLOVENIJE
Sovenska politika je tako nevarno dvolična, da je zelo nevarno, da za seboj v propad ne potegne slovensle države. To je uspelo dokazati poslancu Dr. Vinku Gorenaku kar je razvidno tudi iz priložene objave v nadaljevanju.    http://nova24tv.si/slovenija/politika/govor-poslanca-gorenaka-ki-bo-sel-v-zgodovino-zakaj-ahmad-zakaj-pri-njemu-cloveski-vidik-in-pravno-dopustno-dejanje-pri-nekaj-sto-enakih-primerih-pa-ne/ Dr. Vinko Gorenak je do te mere povozil Miroslava Mira Cerarja, ki je ta zagitovo šel domov polnih gat. Če pa je Miroslav Miro Cerar karkoli po svoji materi, hvala bogu že pokojni Zdenki Cerar, utegne Dr. Vinko Gorenak končati pod streli narčenega morilca. Temu utegne slediti aretacija in zaprtje nadomestnega morilca natančno tako kot v zadevi Dr. Milka Noviča.

Sun, 7. Jan 2018 at 10:10

2102 ogledov

MALOUMNI SLOVENSKI SODNIKI IN NJIHOV KONEC (1)
Da je Slovenija čudna država pove tudi katastrofalno slabo stanje v njenem sodstvu oziroma v pravosodju kot vzporedni veji oblasti, ki je od leta 1945 delovala brez kakršnega koli resnega nadzora. To je bil tudi razlog da so se slovenski sodniki igrali s pravom in da niso dojeli "Da tisti, ki se igra s pravom, da se igra sam s seboj, s svojo državo in z njeno ureditvijo." Slednje je povzeto po bivšem in sedaj že pokojnem beograjskem odvetniku z mednarodno pravno reputacijo Filo Filoto. IGRE IN AVANTURE SLOVENSKIH SODNIKOV. Igre slovenskih sodnikov so po svoji vsebini in po svojih posledicah v resnici igre brez meja. Poleg teh iger brez meja so slovenski sodniki kot posebne sorte avanturisti v Sloveniji uprizarjali prav tako posebne sorte avanture. Ena od takih avantur je bila avantura imenovana "TRAJNI SODNIŠKI MANDAT" kar je pomenilo, da so se slovenski sodniki lahko pasli po slovenskih sodiščih do svojega sedemdesetega leta starosti. Taka avantura je imela več svojih pomenov. Eden od takih pomenov je bil ta, da so sodniki imeli zagotovljeno službo do svojega sedemdesetega leta in da so si kot nedotakljivi lahko ustvarjali kriminalno preteklost ne da bi jih kdorkoli in kadarkoli vprašal kaj delajo ali jih opozoril na to, da trga ne smejo početi. S trajniškim sodniškim mandatom so si slovenski sodniki poleg trajne sodniške funkcije zagotovili tudi čas v katerem so lahko njihovi potomci (sinovi in hčere) dokončali visoko izobrazbo in tako izpolnili pogoje za službovanje v slovenskih sodiščih. S tem se je nadaljevala "okupacija" sodišč, ki jih je okupira slovenska skorumpirana sodniška svojat. Vse te igrice in avanture slovenskih sodnikov sta organizirala in vodila Slovenski sodnisvet in Vrhovno sodišče Republike Slovenije z vrlim vrhovnim sodnikom Brankom Maslešo na čelu. Šele po tem, pa na vrsto pridejo nižji sodnice in sodniki, ki se jih od konca leta 2007 sumi, da niso izpolnili vseh pogojev za izvolitev v sodniško funkcijo, ki jih predvideva 8. člen Zakona o sodniški službi in da posledično temu sploh niso sodniki. Položaj teh oseb, ki se žažno izdajajo kot sodniki, pa naj bi ustrezal  pravosodnim goljufom, plagiatorjem in sodnim šušmarjem. Utemeljitev za slednjo navedbo pa dobimo v dejstvu, da so slovenski sodniki preko Sodnega sveta in slovenske politike (Državni zbor Republike Slovenije) ter Vrhovnega sodišča Republike Slovenije z Republiko Slovenijo sklenili nično delovno razmerje.   Se nadaljuje  

Sun, 24. Sep 2017 at 20:30

3840 ogledov

KAKO SO ME DEJANSKO IZGNALI IZ SLOVENIJE
Dne 25.12.2016 so me izgnali iz Slovenije čeprav sem se iz Slovenije navedenega dne uradno izselil v  tujino. Do moje izselitve je prišlo po dolgoletnih hudih pritiskov, ki jih je name in na moje člane družine vršila slovenska oblast. Navajam celo vrsto vprašanj, ki jih je uradna oseba Upravne enote v Radovljici z imenom Irena Likar dne 21.12.2011 protipravno zastavljala članom moje držine, kar je bilo odločilnega pomena za to, da sem se iz Slovenije začasno izselil. Uradna oseba Upravne enote v Radovljici pri zaslišanju članov moje družine je pri svojem delu ves čas dajala vtis, da se je za tako delo (zaslišanje) verzirala v kakšni fašistični oziroma nacistični šoli tretjega nemškega rajha. Moji člani družine so bili mučeni z sledečimi vprašanji:   Ali veste na katerem naslovu Rade Stanić dejansko živi in kako to veste ? Kdo je lastnik nepremičnine na naslovu kjer živite ? Kdaj se je izselil z naslova na katerem živite ? Ali veste, če se namerava kdaj vrniti na ta naslov ? Ali imata kot zakonca kakšne stike, se vidita, slišita in kje ? Ali veste kje se Rade Stanić zadržuje, kje prespi ? Ali veste na katerem naslovu prejema pošto in uradna pisanja ? Ali ima na naslovu Alpska crsta 62, Lesce urejene bivalne prostore (sanitarije, kuhinjo, ....) ? Ali je na naslovu Alpska cesta 62, lastnik stanovanja oz. nepremičnine ? Ali ima za najem prostorov na Alpski cesti 62, Lesce sklenjeno najemno pogodbo in s kom ? Ali veste kje Rade Stanić dela oz. kje je zaposlen ? Ali sta še vedno poročena ali sta v ločitvenem postopku ? Ali ima stanić s sinom kakšne stike ? Ali ima na svoje ime izdano kakšno položnico na naslov kje živita ? Ali veste kje ima svoje osebne predmete (obleko, obutev, higijena, dokumenti) ? Ali se gdaj vrača in prespi na naslovu kjer živite ? Ali poznate koga, ki bi več vedel povedati o prebivališču Radeta Stanića ? Ali ima avto ? Ali mu pokojnino prinese poštar ? Ali veste če se je odselil v tujino ali je v Sloveniji ? Ali imate v zvezi s tem sami kaj dodati ? Takih fašističnih vprašanj člani moje družine niso mogli izdržati več. Se nadaljuje.

Zadnji komentarji

Prijatelji

čuk kobalMiran  PetermanFeri LainščekLaščan ZlatorogAna Koswoodicinvestment CompanyDamjan GorenščekVili KovačičBožo žabjekAco MitrovicKlavdija Zebecsanja barnaBarbara KolmaničMateja SircaAzra .Klavdija HitiRoman VodebErnest SkrjanecTrenutek .rastko plohlMaja RadinBojan  AhlinVika  JelenBranko GaberAndres Zoran    IvanovicFranc JazbinsekBojan MehleStoyan Svet

NAJBOLJ OBISKANO

PISMO ŽRTVE SODNEGA IZVRŠITELJA MARJANA HOJSA, POSLANO NJEMU!