Članek
Sojenje po slovensko: sodnica je odgovorila, da bo v zapisnik pisala tisto, kar bo ona hotela.
Objavljeno Jan 23, 2015

POROČILO ČLANA CZPNN Z KAZENSKE OBRAVNAVE

Na okrajnem sodišču v Ljubljani Mali trg št. 6, so danes sodili predsedniku CZPNN Radetu Staniću v njegovi opravičeni odsotnosti. Z obravnave je takole poročal eden od članov CZPNN

POROČILO:

Spoštovani predsednik, glede današnje obravnave, kot sem ti povedal, smo bili na glavni obravnavi prisotni štirje kot javnost in pa trije, ki so bili kot priče - dve ženski in moški.

Sodnica je najprej od nas (javnosti) zahtevala, da se predstavimo z imenom in priimkom. Ker smo se sklicevali na določilo Ustave RS o javnosti sojenja in se nihče od nas ni hotel predstaviti, nas je sodnica spodila iz dvorane.

Kot razlog je še navedla, da javnost med zaslišanjem prič ne sme biti prisotna!!!

Zato smo vsi štirje odšli iz dvorane, še prej pa sem sodnici rekel, če lahko v zapisnik zapiše, da je javnost odstranila iz dvorane in ji prepovedala poslušati pričanja prič.

Sodnica je odgovorila, da bo v zapisnik pisala tisto, kar bo ona hotela.


				Policisti opaža porast  prijav zoper tožilce in sodnike.

Potem pa je še nekaj, kar sem se spomnil kasneje. In sicer, da ta sodnica ni sodila takrat, ko sem bil prvič na obravnavi zoper tebe. Samo sedaj ne vem, ali je to ista zadeva, kot takrat, ko sva bila s kolegico prisotna in je sodnica kar mene določila, da sem jaz Stanić. Tudi kolegica je rekla, da ni bila ta sodnica takrat, ampak možno je tudi da se motiva. Zato to bolj kot majhno opozorilo. Bom pa malo preveril, in še premozgal o tem.

No, če boš kaj pregledoval spis in zapisnike obravnav, bodi pozoren in poglej ali je ista sodnica. Mogoče pa so jo zamenjali, ko si pisal na sodišče,da jo izločijo iz postopka.

lp

Tvoj zvesti član CZPNN