Članek
Pisma Hojsovih žrtev - kam nas je pripeljala ta država VI.
Objavljeno Jan 22, 2015

Spoštovani
Moj mož je bil porok in sedaj kreditojemalka ne plačuje kredita, tako da so obveznosti padle na mojega moža, ki pa ne zmore vsega poplačati 10.000 € in je zaprosil na obroke - banka se seveda na vse pretega brani zato smo šli preko odvetnika - tukaj sem imela tudi izterjevalca od g. Hojsa ki sta mi vse poslikala in tudi zahtevala da plačam 1.000€ ki pa jih seveda nisem imela.

Povedala sem, da je mož že pri odvetniku in da naj zapustijo hišo. Sedaj dobivam položnice in obvestila da moram plačati oz. mož, če ne bodo rubili stvari. Jaz sem dala sicer ugovor tretje osebe, saj se s tem da je mož prorok nisem strinjala in to naj bi zadostovalo za banko in izvršitelje. Zanima me, ali sem jih dolžna spustiti v hišo, saj je skoraj vse kar je v hiši kupljenega moje, ker sem kupila s svojim denarjem in na svoj račun?

Zanima me tudi, zakaj banka ne terja kreditojemalke če smo jim javili, da hodi v službo in da ima redno plačo. Tako naj bi se odločilo pač sodišče, da se ne bo z njo ukvarjalo. Hvala za odgovor in uspešno še naprej.